OSVEŽAVAJUĆI FIL OD PAVLAKE, SA KIVIJEM I MANDARINAMA: Recept za zimsku voćnu tortu - pravi se na ovaj način!
VOĆNA torta sa svežim voćem u sred zime je vrlo lagana i jednostavna.
Torta je izuzetno lagana jer se bazira na kiviju i mandarinama. Sveža voćna torta može da se prilagođava sezoni, tako što ćete da koristite voće koje je aktuelno.
Potrebno:
Patišpanj:
* 130 g brašna
* 4 jaja - sobne temperature
* 80 g šećera
* 1 ¾ kašike putera - otopljenog
* ½ kašičice ekstrakta vanile
* ¼ kašičice soli
Sirup za prelivanje:
* 40 ml vrele vode
Šlag:
* 250 g slatke pavlake
* 6 do 8 kašika šećera u prahu
Voćni fil:
* 200 g kivija iseckanog
* 200 g mandarina, oljštenih i razdvojenih na komadiće
Recept za svežu voćnu tortu:
Korak 1:
Napravite patišpanj:
Za svežu voćnu tortu zagrejte rernu na 180 °. Prekrijte dno kalupa za torte papirom za pečenje. U veliku posudu dodajte jaja, šećer, ekstrakt vanile i so. Stavite ovu posudu unutar veće posude koja je ispunjena toplom vodom. Mikserom na velikoj brzini mutite smesu oko 8 do 10 minuta. Nakon toga ubacite brašno iz tri puta, tako što ćete da ga prosejete. Polako ubacite puter u smesu i izmešajte. Nakon toga testo stavite u kalup i pecite oko 20 minuta dok čačkalica ne bude suva. Kada izvadite patišpanj iz rerne pustite da se ohladi i izvadite ga iz kalupa.
Korak 2:
Napravite šlag:
Izmutite slatku pavlaku i šećer dok ne dobijete šlag za svežu voćnu tortu.
Korak 3:
Napravite sirup za preliv i pripremite voće:
Rastopite šećer u toploj vodi i ostavite po strani. Patišpanj isecite na tri dela većim nožem. Prvi sloj patišpanja premažite pripremljenim sirupom, a zatim premažite šlagom. Preko toga stavite komadiće kivija i mandarine, koje ste prethodno prirpemili. Postupak ponovite još dva puta i završite slojem svežeg voća. Uživajte u jednostavnoj i svežoj voćnoj torti!
(StvarUkusa/Mondo)