KROMPIR SA SLANINOM, IZ RERNE! Peče se ceo i puni sočnim filom, više od običnog krompira
KROMPIR sa slaninom pečen u rerni ima hrskavu koricu spolja, a iznutra je mek i sočan.
Punjeni krompir sa slaninom, pečen u rerni se filuje pavlakom, sirom i aromatičnim povrćem te će vam se sigurno dopasti. Evo kako se pravi!
Potrebno:
* 4 velika crvenkasta krompira
* 30 g maslaca
* 30 g pavlake
* 30 g sveže seckanog vlašca
* 2 sremuša, tanko narezana
* 90 g iseckanog kačkavalja
* 6 kriški hrskave slanine, izmrvljene
* soli po ukusu
* Sveže mleveni crni biber po ukusu
Recept za krompir sa slaninom, iz rerne:
Korak 1:
Umotajte cele krompire u foliju i pecite:
Za pečeni krompir sa slaninom zagrejte rernu na 200°. Krompir izbockajte viljuškom ili oštrim nožem i dobro umotajte u foliju. Pecite dok ne omekša, oko 1 sat.
Korak 2:
Punite krompir:
Odmotajte krompir i isecite proreze po dužini na vrhu svakog. Pažljivo izvadite deo "mesa" iz sredine svakog krompira i odvojite u činiju, a zatim u taj izdvojeni deo dodajte puter, pavlaku, vlašac, deo sremuša, polovinu kačkavalja i pola slanine. Začinite solju i biberom. Kašikom sipajte fil nazad u prorez svakog krompira. Pospite preostalim sirom i vratite u rernu dok se ne istopi, oko 5 minuta. Na vrh stavite preostali sremuš i preostalu slaninu. Uživajte u pečenom krompiru sa slaninom!
(StvarUkusa/Mondo)