KREMASTI SLATKIŠ SVAKOG ODUŠEVI: Puding torta je najmekša na svetu, a brzo i lako pravi

Novosti online

07. 01. 2024. u 18:00

VAŠ novi omiljeni desert čeka na vas!

Foto Shutterstock

Potrebno:

* brašno, 4 kašike
* šećer, 4 kašike
* jaja, 4 komada

Fil:  

* puding od čokolade, 1 kesica
* puding od vanile, 1 kesica
* puter, 200 grama
* šećer, 2 kašike + 100 grama
* mleko, 600 ml
* karamel preliv, po želji


Priprema:

- Mikserom umutite jaja i četiri kašike šećera. Kada se šećer rastopi, odložite mikser i dodajte brašno. Testo prespite u nauljen kalup i pecite 15 minuta na 200 stepeni.

- Skuvajte 250 ml mleka i kašiku šećera. Dodajte prašak za puding od vanile pomešan s mlekom i kuvajte puding dok ne dobije potrebnu gustinu. Isto ponovite s pudingom od čokolade. Ostaviti oba pudinga da se ohlade.

- U sud za mućenje mikserom umutite puter i 100 grama šećera. Pola izmućenog putera dodajte u ohlađeni puding od vanile, a ostatak u puding od čokolade. Mutite mikserom dok se sastojci ne sjedine.

- Ispečenu koru isecite na dva jednaka dela, tako da se dobiju dve kore, pa na prvu naneti braon fil. Stavite drugu koru i premažite žuti fil.

- Stavite u frižider da se stegne, pa prelijte gotovim prelivom od karamele.

(Super recepti/Žena)

Pogledajte više