ODMAH ĆE NESTATI SA STOLA: Posne breskvice, najlepši kolači za svaku trpezu

Novosti online

03. 01. 2024. u 14:16

Ukrasiće svaku svečanu trpezu. Ako volite breskvice, možete da ih napravite posne. Nimalo ne zaostaju za onim mrsnim, podjednako su fenomenalne.

Foto Shutterstock

Potrebno:

* 100 g šećera
* 8 g vanilin šećera
* 100 ml ulja
* 100 ml sojinog mleka
* 400 g brašno
* 12 g praška za pecivo

Za preliv:

* 100 g šećera
* 200 ml vode
* 1 kašika džema

Za dekoraciju:

* džem 

* kokos

Priprema:

Prvo zagrejte rernu na 180 stepeni. Onda pomešajte šećere, mleko i ulje pa dodajte brašno i prašak za pecivo i zamesite testo. Rukom oblikujte loptice i ređajte na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko 25 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.

Potom loptice malo izdubite, da napravite rupicu u koju ćete sipate džem. Za preliv pomešajte šećer, vodu i džem i kuvajte uz mešanje, dok se šećer ne rastvori. Svaku lopticu ubacite u napravljeni preliv pa vratite u pleh. Zatim ih punite džemom, spojite dve loptice pa valjajte u šećer. Prijatno!

(Trpeza)

Pogledajte više