ŠTO DUŽE STOJE UKUSNIJE SU: Domaće štrudlice, neodoljivo ukusne

Novosti online

06. 01. 2024. u 17:00

PRAVE domaće štrudlice.

Foto Shutterstock

Čuvajte ih u zatvorenoj, limenoj kutiji.

Potrebno:

Za testo:  

* brašno, 300 g
* margarin, 150 g
* prašak za pecivo, 1 kesica
* kisela pavlaka, 100 g

Za nadev:  

* džem, po potrebi

Za valjanje pečenih štrudlica:   

* šećer u prahu, po potrebi
* vanilin šećer, 1 kesica


Priprema:

- Za testo: U odgovarajuću posudu usuti brašno, dodati omekšali margarin (sobne temperature), umešati prašak za pecivo,kiselu pavlaku i zamesiti testo. Testo premesiti na pobrašnjenoj radnoj površini. Razviti oklagijom i iseći na 3 trake. Na svaku traku testa staviti džem celom dužinom.

- Prstima spojiti krajve blago pritiskajući kako bi se testo zalepilo.

- Okrenuti na drugu stranu i iseći na štrudlice željene dužine. Poređati ih u pleh koji ste obložili pek-papirom. Peći u dobro zagrejanoj rerni na 170 stepeni dok blago ne poripumene (oko 15 minuta,zavisno od rerne).

- Gotove štrudlice izvaditi iz rerne.Vruće štrudlice uvaljati u mešavinu šećera u prahu i vanilin šećera. Štrudlice servirati i poslužiti.

(Super recepti/Žena)

Pogledajte više