MINI PAVLOVE: Klasik na drugačiji način

Novosti online

27. 12. 2023. u 07:30

Savršene mini!

Foto Shutterstock

Potrebno:

Za pusle:  

* šećer, 210 g

Za krem:  

* žumance, 3 kom
* šećer, 8 kašike
* puding sa ukusom vanile, 2 kesice
* mleko, 500ml
* slatka pavlaka, 200ml

Za dekoraciju:  

* slatka pavlaka     300ml


Priprema:

- Belanca umutiti u čvrst sneg uz postepeno dodavanje šećera. Mutiti sve dok se šećer ne istopi. Na pek papir zvezdastim nastavkom istiskivati puslice željene veličine. Ja sam kašikom. Sušiti u pećnici na 100°C oko 1h i 15min,puslice ostaviti da se ohlade u rerni kad isključite. Mleko staviti sa šećerom da se skuva pa u njega umutiti puding od vanile pomešan sa žumancima. Ohladiti pa umutiti sa margarinom,dodati 200ml umućene slatke pavlake i lepo sjediniti. Filovati pusle žutom kremom,preko umućenom slatkom pavlakom i na kraju dekorisati voćem.

(Super recepti/Žena)

Pogledajte više