PREPUNA FILA I TOPI SE U USTIMA: Probajte Afričku kraljicu i nećete poželeti ni jednu drugu čokoladnu tortu ikada

Novosti online

05. 01. 2024. u 18:00

BOGATOG i kremstog ukusa, koji će vas potpuno osvojiti.

Foto Shutterstock

Potrebno:

* 2 margarina ili putera

* 650 gr šećera u prahu

* 15 jaja

* 700 gr čokolade za kuvanje

* 9 kašika brašna

* 700 gr šlag krema od čokolade

* 1 l mleka

Priprema:

Umutiti 2 margarina sa 650 g šećera u prahu. Odvojiti belanca od žumanaca i posebno ih umutiti. U umućeni margarin i šećer u prahu dodati umućena žumanca, rastopljenu čokoladu i umućena belanca.

Sve to umutiti mikserom i od dobijene smese odvojiti u posebnu posudu 39 kašika.

Zatim u odvojenu smesu dodati 9 kašika brašna. U pleh obložen aluminijumskom folijom staviti 13 kašika smese u koju smo dodali brašno i peći koru na 200 C, 10 do 15 minuta.

Postupak ponoviti još 2 puta tako da dobijemo 3 kore. Umutiti 700 gr šlaga sa 1 l mleka.

Kore filovati tako što na prvu koru namažemo dabijen fil, a preko fila šlag, zatim staviti drugu koru, pa fil, šlag i na kraju staviti treću koru. Zatim celu tortu ukrasiti preostalim šlagom.

(Stil)

Pogledajte više