PREPUNA FILA I TOPI SE U USTIMA: Probajte Afričku kraljicu i nećete poželeti ni jednu drugu čokoladnu tortu ikada
BOGATOG i kremstog ukusa, koji će vas potpuno osvojiti.
Potrebno:
* 2 margarina ili putera
* 650 gr šećera u prahu
* 15 jaja
* 700 gr čokolade za kuvanje
* 9 kašika brašna
* 700 gr šlag krema od čokolade
* 1 l mleka
Priprema:
Umutiti 2 margarina sa 650 g šećera u prahu. Odvojiti belanca od žumanaca i posebno ih umutiti. U umućeni margarin i šećer u prahu dodati umućena žumanca, rastopljenu čokoladu i umućena belanca.
Sve to umutiti mikserom i od dobijene smese odvojiti u posebnu posudu 39 kašika.
Zatim u odvojenu smesu dodati 9 kašika brašna. U pleh obložen aluminijumskom folijom staviti 13 kašika smese u koju smo dodali brašno i peći koru na 200 C, 10 do 15 minuta.
Postupak ponoviti još 2 puta tako da dobijemo 3 kore. Umutiti 700 gr šlaga sa 1 l mleka.
Kore filovati tako što na prvu koru namažemo dabijen fil, a preko fila šlag, zatim staviti drugu koru, pa fil, šlag i na kraju staviti treću koru. Zatim celu tortu ukrasiti preostalim šlagom.
(Stil)