UKUSAN, LAGAN I ZDRAV RUČAK! Lazanje sa piletinom, bundevom i paradajzom

Novosti online

02. 01. 2024. u 17:30

OMILjENE lazanje u jesenjoj varijanti sa bundevom, ali su idealno jelo i tokom zime.

Foto Shutterstock

Potrebno:

* piletina, 400 g
* crni luk, 1 glavica
* seckani paradajz, 400 g
* crvena paprika, 1 kom
* italijanska mešavina začina, 1 kašika
* kuvana bundeva, 500 g
* kore za lazanje, 250 g
* pasirani paradajz, 400 ml
* rendani kačkavalj, 3 kašike
* so, po ukusu
* biber, po ukusu
* maslinovo ulje, po potrebi


Priprema:

* Zagrejte rernu na 180 stepeni. Sipajte par kašika ulja u tiganj, pa kad se zagreje ubacite na sitno iseckanu piletinu i pržite oko pet minuta, sve vreme mešajući. Dodajte sitno iseckani luk, papriku isečenu na kockice, paradajz i začine. Izmešajte i pržite još oko minut.

- Sipajte malo pasiranog paradajza na dno dubljeg vatrostalnog kalupa, složite kore za lazanje u jednom sloju da prekrijete dno, sipajte malo smese s piletinom, dodajte sloj krupnije izgnječene bundeve, pa nastavite da ređate slojeve na isti način, završavajući korama za lazanje.

- Prelijte sve ostatkom pasiranog paradajza i pospite kačkavaljem. Pecite oko 30 minuta.

(Super recepti/Žena)

Pogledajte više