POSNE BAJADERE SA ORASIMA: Sitni kolači koji su potpuni hit - savršene da se zasladite i za Badnji dan
POSNE bajadere sa orasima i urmama su sitni kolači koje ćete napraviti očas posla, a koji su ukras svake slavske ili praznične trpeze. Ovi sitni kolači se prave od jednostavnih i jeftinih sastojaka, a mi vam umesto standardnog predlažemo ovaj recept.
U toku je božićni post, pa svi praznici i slave koji su u ovom periodu trebalo bi da budu posni. Ipak, ono čemu niko ne može da odoli svakako jesu bajadere. Bajadere napravljene sa orasima i urmama možete bez griže savesti da jedete u toku posta. Uživajte.
Potrebno:
* 1 šolja oraha
* 1 šolja mlevenih badema
* 3 kašike kokosovog ulja
* 1/4 šolje putera od kikirikija
* 3 kašike javorovog sirupa/meda
* 1/2 kašičice soli
Za preliv:
* 12 velikih urmi
* 1 šolja oraha
Za dekoraciju:
* orasi
Recept za posne bajadere sa orasima i urmama:
Mlevene orahe pomešajte sa mlevenim bademima, istopljenim kokosovim ulje, puterom od kikirikija, medom ili javorovim sirupom i dodajte so. Lepo sjedinite smesu za posne bajadere, a zatim utisnite u kalup koji ste obložili pek papirom. Urme potopite u vodu nekih 15 minuta, pa procedite i dobro izblendirajte. Dodajte i mlevene orahe, pa pomešajte. Preko stavite smesu od urmi i lepo poravnajte. Ukrasite posne bajadere orasima i stavite u frižider da se stegnu.
(StvarUkusa/Mondo)