NEOBIČNO predjelo rajskog ukusa: Pohovane knedle od bundeve
20. 12. 2023. u 12:00
Probajte nešto drugačije!
Potrebno:
* skuvana i ispasirana bundeva, 400 g
* crni luk, 80 g
* sveži peršun,1 kašika
* prezle,100 g
* so, po ukusu
* biber, po ukusu
* palenta, 30 g
* masline,15 zelenih
* ulje za prženje, po potrebi
Priprema:
- Ohlađenu bundevu pomešajte sa seckanim crnim lukom, peršunom, solju, biberom i suvim biljnim začinom. Dodajte prezle, pa sve lepo sjedinite i pravite loptice veličine kašike. U sredinu svake stavite po jednu maslinu. Loptice uvaljajte u palentu i pržite na zagrejanom ulju. Pohovane kuglice ređajte na papirni ubrus kako bi upio višak masnoće, a onda ih poređajte u pleh obložen papirom za pečenje i stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni da se peče 20 minuta.
(Žena, Super recepti)
Pogledajte više