KUVARI IZ PRESTIŽNIH RESTORANA MOŽEMO BITI SVI: Raskošan kolač sa nutelom -"Mocart" čizkejk sa pistaćima
"Mocart" čizkejk sprema se sa pistaćima i nutelom. Raskošna poslastica bogatog ukusa kao iz prestižnih restorana.
ČIZKEJK je sigurno najpopularniji desert sa sirom. Pripremamo recept za raskošni "Mocart" čizkejk sa pistaćima. Kremasti fil se meša sa nutelom. Kolač bez premca, poput onih iz prestižnih restorana.
Potrebno:
Za fil:
* 200 ml slatke pavlake
* 330 g krem sira filadelfija
* 200 g maskarpone sira
* 70 g šećera u prahu
* 3 kašike namaza od pistaća
Za podlogu:
* 200 g mlevenog keksa
* 70 g marcipana
* 100 g otopljenog putera
Za preliv:
* 1 kašika nutele
* 200 g bele čokolade
* sirovi pistaći za posipanje
Recept za čizkejk sa pistaćima i nutelom:
U činiju ubacite slatku pavlaku, filadelfija sir, maskarpone, šećer u prahu i namaz od pistaća, pa umiksajte dok ne dobijete kremastu strukturu. U mleveni keks ubacite marcipan i otopljen puter, pa rukama sjedinite sastojke. Okrugao pleh sa pokretnom ivicom obložite pek-papirom, pa prebacite i utisnite smesu sa mlevenim keksom rukom kao podlogu za čizkejk. Rasporedite fil sa namazom od pistaća. Preko stavite nutelu na više mesta, pa čačkalicom prošarajte tako da dobijete zeleno-braon dekorativne šare. Belu čokoladu otopite na pari, pa je nanesite preko nutele i prošarajte čačkalicom. Po ivicama čizkejka pospite seckane pistaće. Stavite čizkejk u frižider na šest sati da se stegne.
(StvarUkusa)