TORTA KOJA ĆE SVAKOGA ODUŠEVIT: Novogodišnja jelka od palačinki, a pravi se nikad lakše
Torte koje izgledaju kao da su ih pekli čuveni poslastičari, a koje se lako prave su san svake domaćice. Napravite tortu za koju vam treba pola sata i 500 dinara. Glavni sastojci su palačinke, voće i slatka pavlaka.
Najlakši recept za najlepšu novogodišnju tortu, a pravi se od palačinki, slatke pavlake i voća. Za njenu pripremu nije potrebno više od pola sata, a izgleda kao iz najlepših prodavnica. Od palačinki možete da napravite i čuvenu francusku tortu, a naš predlog je da ovu poslužite za Novu godinu.
Potrebno:
* 1 jaje
* 20 g šećera
* 100 ml jogurta
* 60 ml mleka
* 95 g brašna za kolače
* 5 g praška za pecivo
* par kapi zelene boje
Za fil:
* 200 ml slatke pavlake
* 1 kašika šećera
* jagode
* borovnice
Recpet za tortu u obliku jelke sa palačinkama:
Umutite jaja sa šećerom, pa sipajte jogurt i mleko. Lepo sjedinite, pa dodajte prosejano brašno i prašak za pecivo. Umutite i sipajte par kapi zelene boje i promešajte. Ispržite deblje palačinke različitih veličina (od većih ka manjim). Umutite slatku pavlaku sa šećerom, pa premažite najveću palačinku i poređajte jagode presečene na bola i borovnice. Preko stavite drugu po veličini palačinku i premažite slatkom pavlakom i poređajte voće. Tako ređajte palačinke dok ne stignete do najmanje, a između filujte slatkom pavlakom i voćem. Poslednju palačinku premažite umućenom slatkom pavlakom i na sredinu stavite celu jagodu. Na kraju tortu pospite šećerom u prahu.
(StvarUkusa)