SIMFONIJA UKUSA: Obožavaćete - Posnu markizu, tortu bez pečenja i kuvanja

Novosti online

10. 12. 2023. u 12:15

NIJE vam potrebna ni rerna ni šporet. Ako volite Markiza tortu, možete da je napravite i kao posnu.

Foto Shutterstock

Idealna za svečanu i slavsku trpezu, vaši gosti će biti oduševljeni.

Potrebno:

* 300 grama posnog keksa
* 250 grama posnog margarina
* 250 grama šećera u prahu
* 200 grama mlevenih lešnika
* 200 grama posne čokolade

Priprema:

Prvo umutite penasto margarin sa šećerom u prahu, pa dodajtenmlevene lešnike i lagano promešajte. Zatim dodajte čokoladu koju ste otopili na pari, pa sve dobro sjedinite.

Umačite keks ili u malo vode ili soka, pa ređajte na odgovarajuću tacnu. Mažite fil preko keksa. Onda ređajte red keksa, red fila, u nekom užem kalupu, za što lepši izgled torte. Na kraju, ukrasite čokoladom i lešnicima pa stavite u frižider na nekoliko sati.

(Trpeza)

Pogledajte više