SIMFONIJA UKUSA: Obožavaćete - Posnu markizu, tortu bez pečenja i kuvanja
10. 12. 2023. u 12:15
NIJE vam potrebna ni rerna ni šporet. Ako volite Markiza tortu, možete da je napravite i kao posnu.
Idealna za svečanu i slavsku trpezu, vaši gosti će biti oduševljeni.
Potrebno:
* 300 grama posnog keksa
* 250 grama posnog margarina
* 250 grama šećera u prahu
* 200 grama mlevenih lešnika
* 200 grama posne čokolade
Priprema:
Prvo umutite penasto margarin sa šećerom u prahu, pa dodajtenmlevene lešnike i lagano promešajte. Zatim dodajte čokoladu koju ste otopili na pari, pa sve dobro sjedinite.
Umačite keks ili u malo vode ili soka, pa ređajte na odgovarajuću tacnu. Mažite fil preko keksa. Onda ređajte red keksa, red fila, u nekom užem kalupu, za što lepši izgled torte. Na kraju, ukrasite čokoladom i lešnicima pa stavite u frižider na nekoliko sati.
(Trpeza)
Pogledajte više