NEODOLJIVI STARINSKI KOLAČ: Medeno srce bez mleka i jaja
Novosti online
01. 12. 2023. u 08:00
Posna verzija je preukusna, medeno srce svi obožavaju.
Potrebno:
* 250 ml kisele vode
* 1 šolja šećera
* 1 šolja ulja
* 1 kašičica sode bikarbone
* 1 kašičica cimeta
* malo rendane crne čokolade
* 2 šolje brašna
* 3 kašike džema
* 100 g crne čokolade
* malo ulja
* 200 g oraha
Priprema:
U vangli izmešajte šećer, kiselu vodu, sodu bikarbonu, ulje, cimet i rendanu čokoladu.
Zatim dodajte brašno, pa kada dobro umutite, ne zaboravite džem. Kada se napravi glatka smesa izlijte je u pleh i pecite na 200 stepeni oko 25 minuta (zavisi od rerne). Vruć kolač bogato premažite džemom, pospite orahe, pa preko izlijte glazuru od rastopljene čokolade i ulja. Ostavite da se ohladi.
(Stil)
Pogledajte više