NEODOLJIVI STARINSKI KOLAČ: Medeno srce bez mleka i jaja

Novosti online 01. 12. 2023. u 08:00

Posna verzija je preukusna, medeno srce svi obožavaju.

Foto Shutterstock

Potrebno:

* 250 ml kisele vode
* 1 šolja šećera
* 1 šolja ulja
* 1 kašičica sode bikarbone
* 1 kašičica cimeta
* malo rendane crne čokolade
* 2 šolje brašna
* 3 kašike džema
* 100 g crne čokolade
* malo ulja
* 200 g oraha

Foto Shutterstock

Priprema:

U vangli izmešajte šećer, kiselu vodu, sodu bikarbonu, ulje, cimet i rendanu čokoladu.

Zatim dodajte brašno, pa kada dobro umutite, ne zaboravite džem. Kada se napravi glatka smesa izlijte je u pleh i pecite na 200 stepeni oko 25 minuta (zavisi od rerne). Vruć kolač bogato premažite džemom, pospite orahe, pa preko izlijte glazuru od rastopljene čokolade i ulja. Ostavite da se ohladi.

(Stil)

Pogledajte više