TAKO DOBRO IDE UZ KAFU: Rum kasato, brz i praktičan
NEŠTO me ovih dana uhvatili ovi jednostavni, jeftini i brzi kolači. Eto ih za čas na tacni za kolače i uz jednu kaficu.
Sastojci:
krompir (300 g oljuštenog)
čokolada za kuvanje (100 g)
margarin (100 g)
šećer u prahu (180 g)
kakao (1 kašika)
rum (1 kašika)
keks mleveni (300 gr)
Za glazuru
čokolada za kuvanje (100 gr)
ulje (4 kasike)
Priprema:
Krompir(ja sam koristila crveni krompir) oljuštiti i iseći na kocke i skuvati kao za pire. Kuvan krompir ocediti od viška vode i odmah dodati margarin isečen na kocke i čokoladu pa mikserom dobro umutiti. Zatim dodati, šećer u prahu, rum i keks i sve dobro sjediniti da se dobije kompaktna smesa. Pleh obložiti papirom za pečenje i rasporediti smesu . Čokoladu izlomiti na kocke dodati ulje i na tihoj vatri istopiti čokoladu, mešati neprestano dok ne dobijete tečnu glazuru. Zatim preliti kolač i ostaviti da se dobro rashladi!!!!
(Žena/Super recepti)