IZ BAKINE KUHINJE TOČAK KROFNE: Brzo i lako za pravljenje

Novosti online 01. 12. 2023. u 18:00

NAPRAVITE ove mekane i vazdušaste krofne. Neće vam biti potrebno puno vremena ni veštine.

Foto Pixabay free images

Potrebno je:

* 300 g brašna
* 120 ml mleka
* 1 kašičica suvog kvasca
* 2 kašike šećera
* 30 g putera
* 1 jaje
* 1/2 kašičice soli

Priprema:

Zagrejte malo mleko, pa dodajte šećer, so i kvasac. Onda promešajte da se svi sastojci sjedine. Dodajte jaje sobne temeprature i umutite žicom. Sipajte prosejano brašno, pa špatulom sjedinite. Dodajte tome puter i umesite testo. Stavite ga u nauljenu posudu i pokrijte, pa ostavite 1-2 sata da odmori. Podelite testo na 10 delova i oblikujte loptice.

Rukama loptice malo spljoštite, pa rakijskom čašom napravite rupu na sredini.

Poređajte loptice na pleh obložen pek papirom i pokrijte, pa ostavite pola sata. U dobro zagrejani tiganj sipajte ulje i pržite krofne. Vadite krofne na ubrus da se malo ocede, pa uvaljajte u šećer. 

(Trpeza)

Pogledajte više