ČOKOLADNA TORTA OD PALAČINKI: Kremasto savršenstvo ukusa, osvaja na prvi zalogaj

Tatjana Marković 26. 10. 2023. u 16:00

ČOKOLADNE torte obično važe za omiljene slatkiše svih sladokusaca, ali je ova zaista posebna.

Foto: Printskrin Instagram/ mali_zalogaji_srece

Ima ukus koji se ne zaboravlja, i kada je budete probali, sigurno će postati obavezni deo vaše trpeze za sve bitne događaje!

Sastojci za palačinke:

4 jajeta
50 g šećera
prstohvat soli
20 g kakaoa
190 g brašna
70 g putera
500 ml toplog mleka

Foto: Printskrin Instagram/ mali_zalogaji_srece

Fil sa mlevenim keksom:

50 g bele čokolade

100 ml slatke pavlake
100 g mlevenog keksa
150 g crne čokolade
300 ml slatke pavlake
30 g putera

Priprema:

Najpre pripremite smesu za palačinke. Jaja umutite mikserom sa šećerom. Potom kroz rešetku prosejte brašno i kakao u smesu. Umutite, pa dodajte otopljeni puter. Potom postepeno dodajte toplo mleko i mešajte žicom dok se smesa ne sjedini. Protom je procedite kroz rešetku i odložite u frižider na pola sata. Za to vreme pripremite fil od čokolade. Zagrejte slatku pavlaku pa njome prelijte čokoladu i puter. Mešajte sve dok se ne rastopi i sjedini. Odložite zatim i fil u frižider.

Foto: Printskrin Instagram/ mali_zalogaji_srece

Nakon pola sata izvadite smesu za fil i mutite mikserom dok ne dobijete lepu, vazdušastu masu. Za drugi fil umutite slatku pavlaku, pa joj dodajte mleveni keks i istopljenu belu čokoladu. Sve dobro izmešajte i odložite u frižider. Palačinke pecite u nepodmazanom tiganju i pažljivo ih okrećite, jer su malo mekše. Bez obzira na to što su meke, neće pucati i neće se lepiti. Ostavite palačinke da se ohlade, pa ih premazujte naizmenično filovima i ređajte jednu na drugu, dok ne potrošite sav materijal. Gotovu tortu dobro rashladite i pre služenja je pospite kakaom.

(Instagram/mali_zalogaji_srece)

Pogledajte više