SOČAN, TOPI SE U USTIMA, A ZDRAV: Napravite ovaj rolat od kestena u uživajte u kremastom ukusu
GRADOM se širi miris pečenih kestena koji nas zove na divne jesenje šetnje.
Kesten izuzetno zdrav za naš organizam. Kesten je divan orašasti plod s malo masti, bogat je vitaminom C, a zbog visokog udela vlakana, lako se vari. I zato uopšte ne morate da se suzdržavate.
A mi vam donosimo slatki recept za potpuni doživljaj u kojem ćete, to se mora naglasiti, moći da uživate bez griže savesti. Upoznajte se sa rolatom od omiljene jesenjske namirnice: kestena!
Sastojci za koru:
3 kašičice brašna
3 jaja
4 kašičice šećera
1/2 praška za pecivo
2 kašičice kakaa
1 kašičica meda
Sastojci za fil:
250 gr kesten pirea
1 kašičica ruma
1dl slatke pavlake za šlag
1-2 kašičice šećera u prahu
1 kašičica namaza od lešnika
Čokoladna glazura:
70 gr čokolade
1-2 kašičice ulja
Kako biste napravili koru, izmiksirajte zajedno jaja sa šećerom dok ne pobele. Dodajte brašno i kakao, ponovo izmiksajte pa dodajte med. Kalup premažite maslacem i pospite brašnom. Rernu prethodno zagrejte na 180 C i stavite smesu u kalup pa pecite oko 15-ak minuta. Ohladite kore i presecite ga na pola.
Kako biste dobili fil, izmutite kesten pire s omekšalim maslacem i šećerom. Dodajte pavlaku za šlag i rum i sve izmiksajte. Kore natopite s toplim mlekom, čokoladom u prahu, šećerom i rumom.
Na polovinu kora stavite pola fila, a u drugu polovinu stavite namaz od lešnika. Dobro izmešajte pa namažite preko prvog premaza. Staviti drugi deo kore i premažite ceo rolat. Čokoladu otopite pa prelijte preko rolata i stavite u frižider da se hladi.
Prijatno!
(Stil)