KREMASTE GRIZ KOCKE: Kolač koji se topi u ustima, ne peče se i gotov je očas posla

Tatjana Marković 17. 10. 2023. u 16:00

DONOSIMO vam jednostavan recept za kremasti kolač sa grizom koji se topi u ustima i kojem je teško odoleti.

Foto: Printskrin Jutjub/ How 2 Bake It by Marko Strižak

Priprema kolača je vrlo jednostavna, dok je najbolje od svega što se ne peče. Vrlo je kremast i ukusan, ukoliko se služi iz frižidera biće prava osvežavajuća poslastica.

Sastojci:

Baza

500 ml mleka
100 g šećera
100 g griza

Fil

500 ml mleka
5 kašika šećera
2 pudinga od vanile (ukupno 72 grama)
75 g margarina
75 g slatke pavlake

Glazura

250 ml slatke pavlake
150 g čokolade

Foto: Printskrin Jutjub/ How 2 Bake It by Marko Strižak

Priprema:

Podloga: Sipati u šerpu mleko, šećer i griz i kuvati nekoliko minuta. Nakon toga izliti smesu u kalup i ostaviti da se ohladi.

Fil: Sipati mleko u šerpu, a zatim dodati šečer i puding od vanile, zatim dobro promešati. Staviti na šporet da se kuva uz neprestano mešanje. Nakon kuvanja, fil ostaviti na hlađenje. Kada je fil potpuno ohlađen, dodati margarin u njega i umutiti mikserom, pa dodati i slatku pavlaku. Rasporediti fil preko baze i pripremiti glazuru.

Glazura: Skuvati slatku pavlakustaviti čokoladu da se otopi, a nakon toga preliti kolač.

Ostaviti kolač u frižider na hlađenje.

Pre posluženja kolač možete dekorisati voćem, rendanom ili čokoladom u prahu.

(Stil)

Pogledajte više