MRVLJENI KOLAČ: Pravog domaćeg ukusa - miriše na vikend

Novosti online 19. 09. 2023. u 15:42

Jednostavno, brzo i osvežavajuće!

Foto: Jutjub/Printskrin/ Positive & Healthy

Sastojci Količina
breskve 750 g
vanilin šećer 3 kašike
brašno 70 g
mleveni bademi 50 g
ovsene pahuljice 50 g

šećer

puter       

50 g

125 g

 

 

Kako pripremiti

 

Pomešajte šećer, brašno, bademe, pahuljice i puter da dobijete mrvičasto testo. Na dno posude stavite polovinu testa. Breskve očistite, isecite na kriške, pa ih stavite preko testa. Preko bresaka stavite ostatak testa, pa kolač pecite na 180 stepeni oko pola sata. Poslužite ga sa sladoledom od vanile.

(recepti.zena.blic.rs)

 

Pogledajte više