OVAKO TURCI PRAVE URMAŠICE: Nema sočnije poslastice, a ni jednostavnije pripreme od ove

Novosti online 17. 08. 2023. u 13:13

Način na koji Turci spremaju urmašice je veoma jednostavan, a ukus ove poslastice obara s nogu.

Foto: Jutjub/Printskrin/Binin Sahan

Sastojci:

Agda sirup:

  • 600 mililitara vode
  • 500 grama šećera
  • 10 grama vanilin šećera
  • 3 kriške limuna

Kolač:

  • 1 celo jaje + 1 žumance
  • 75 grama šećera
  • 70 mililitara biljnog ulja
  • 200 grama putera
  • 250 grama brašna za kolače
  • 250 grama hlebnog brašna
  • 1/4 kašičice praška za pecivo

Priprema:

Agda:

Sipati šećer i vanilin šećer u vodu i staviti da se kuva oko 10 minuta, pa dodati limun. Kolač: Umutiti jaje + žumance, pa uz neprestano mućenje dodati šećer i ulje. Sve dobro sjediniti, pa dodati maslac, brašno i prašak za pecivo. Rukom sve sjediniti i formirati smesu, pa prekriti plastičnom folijom i ostaviti u frižider da odstojio oko 20 minuta. Rukom uzimati po manje delove smese i stavljati ih na rende kako bi se formirao kolač, a zatim ređati u pleh. Peći na 200 stepeni oko 20 minuta.

Preliti vruć kolač agdom, pa staviti na hlađenje.

Prijatno!

Pogledajte više