NAJBOLJI RECEPT ZA PRINCES-KROFNE: Sa domaćim poslastičarskim kremom, a sigurno uspevaju iz prve
Princes-krofne mnogima su omiljena poslastica iz detinjstva i najlepše su kada se prave sa starinskim poslastičarskim kremom. Uspeće vam sigurno iz prve, a nestaće sa stola čim ih poslužite.
Za testo:
- 250 ml vode
- 125 ml ulja
- 2 kašike šećera
- 150 g brašna
- 4 jajeta
Za fil:
- 800 ml mleka
- 4 žumanceta
- 120-250 g šećera
- 10 g vanilin šećera
- 130 g brašna
- 125 g maslaca
Priprema:
Vodu, ulje i šećer pomešajte. Stavite da proključa, pa sklonite sa šporeta. Dodajte prosejano brašno i sjedinite žicom. Ostavite da se prohladi nekih 5 minuta. Umutite, pa dodajte jaja i posle svakog dodavanja umutite. Sipajte u špric za kolače, a onda sipajte u pleh obložen pek papirom sa malim razmakom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta. Dok se testo peče nikako ne otvarajte rernu. Kada je gotovo, zaglavite varjaču na vratim od rerne i ostavite tako da se prohlade nekih 10 minuta.
Mleko (500 ml) stavite da se zagreje, a žumanca umutite sa vanilin šećerom i šećerom, pa dodajte brašno i promešajte, a onda postepeno sipajte preostalo mleko i sjedinite sve. Sipajte u mleko na šporetu i kuvajte, uz neprestano mešanje dok se ne zgusne. Sklonite sa šporeta, pokrijte folijom, pa ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Dodajte puter sobne temeprature i umutite. Presecite krofnice od testa napola, pa u šupljinu sipajte fil.