ORIGINALNI ČIZKEJK PO DETALJNOM RECEPTU ZA POČETNIKE: Nema jednostavnijeg načina, a uspeva čak i neiskusnim domaćicama

16. 08. 2023. u 21:00

Ukoliko ste početnik u kuhinji a želeli bi ste da spremite neku poslasticu za porodicu i prijatelje, ovaj recept je idealno rešenje za vas!

Foto: Jutjub/Printskrin/Jaja i kobaja

Detaljan recept za čizkejk sa bobičastim voćem idealan za početnike.

KORA

  • Pomešati 300g mlevenog keksa (preporuka - plazma)
  • 125g otopljenog margarina/putera i malo mleka (50 - 100ml), tek toliko da se kora lepo oblikuje.
  • Umesiti koru rukama pa prebaciti u kalup.
  • Po želji dodati šećer u prahu.

BELI FIL

 
  • Umutiti 500ml slatke pavlake u čvrst sneg.
  • Dodati 400g neslanog (neutralnog) sira (preporuka Ella sir)
  • Dodati šećer u prahu po ukusu 50-100g, (savet-dodavati kašiku po kašiku pa probati, nema potrebe dodavati ni previse secera jer je slatka pavlaka već sama po sebi slatka).
  • Dodati kesicu istopljenog želatina (pripremiti po uputstvu sa kesice). Dodavati malo po malo i mutiti mikserom. Kada se sve izjednači sipati preko kore.

VOĆNI FIL

Voće po izboru prokuvati u šerpici sa šećerom (po ukusu). Količina voća je proizvoljna (ja uglavnom koristim od 400 do 800g voća).
Kada dobijete kašastu smesu tada je gotovo. Ostaviti da se u potpunosti ohladi, zato vam je moj savet da voće pripremite na pocetku kako bi se ohladilo za vreme pravljena kore i fila.
Dodati kesicu istopljenog želatina i dobro promešati pa sipati preko fila. Ostaviti u frižideru na par sati ili preko noci.

Savet:

Ukoliko budete koristili jagode ili višnje obavezno kada se voće ohladi, ubaciti u blender kako bi se napravila kaša. Kada su maline u pitanju nema potrebe.

Pogledajte više