FENOMENALNO POSNO MEDENO SRCE: Parira i najskupljim kolačima, neverovatno je ekonomično i priprema se veoma brzo

16. 08. 2023. u 08:00

UKUS će vas osvojiti na prvi zalogaj jer se topi u ustima, pravićete ga ponovo!

Foto: Jutjub/Printskrin/ Arijeva kuhinja

Danas spremamo fenomenalnu brzu posnu tortu medeno srce. Ukoliko ste ljubitelj medenjaka i ovu tortu ćete svrstati u svoje favorite. Ide rame uz rame sa mnogo skupljim i komplikovanijim kolačima, a njen ukus ostavlja bez teksta. Nežan je, sočan, mirisan, sve se topi u ustima.

Mali saveti:

Što se tiče sode bikarbone, nemojte preterati da torta ne poprimi gorku notu. Ako razmišljate da dodate prašak za pecivo, nemojte to činiti, soda bikarbona daje lepšu boju i kolač je mnogo sočniji nego sa praškom za pecivo.

Sastojci:

  • 300 g brašna
  • 100 g šećera
  • 2 kašike kakao praha
  • 2 kašike začina za medenjake
  • 1 kašika sode bikarbone (10 g)
  • 300 ml vode
  • 100 ml ulja
  • 2 kašike meda
  • 200 g džema od kajsije ili breskve

Pomešate sve sastojke i prepolovite na pola, torta se sastoji iz dve kore.

 

SASTOJCI ZA PUNjENjE:

  • 300 g džema od kajsije
  • 3 kašike ključale vode

SASTOJCI ZA ČOKOLADNI PRELIV:

  • 150 g posne čokolade
  • 3 kašike ulja
  • 3 kašike biljne kreme za kuvanje

Ukoliko je smesa previše gusta, dodajte 1 do 2 kašike vrele vode.

Pecite na 180 stepeni ukupno 25 minuta. Prečnik tepsije je 24x36 cm.

(Kurir Stil)

Pogledajte više