SOČNA SLANA TORTA BEZ PEČENJA SA TOST HLEBOM: Izdašna je, vrlo jeftina i preukusna, a pravi se za svega pola sata
RECEPT za slanu tortu sa tost hlebom morate zapisati, jer čim je probate, postaće obavezan deo vaše trpeze!
Slana torta sa tost hlebom se toliko lako pravi, a ukus joj je fenomenalan! Potrebno je samo da pomešate namirnice i namažete preko korica od tosta. Svako ko je probao, bio je očaran i nije se zaustavio na samo jednom parčetu!
Potrebno je:
- 18 kriški tost hleba
- 200 g krem sira
- 200 g kisele pavlake
- 200 g majoneza
1. fil:
- 100 g šunke
- 1 kašika kečapa
2. fil:
- 2 kuvana jajeta
- 4 kisela krastavčića
3.fil:
- 100 g kačkavalja
Dekoracija:
- peršun
- žumance
Način pripreme:
U činiju stavimo krem sir, majonez i pavlaku. Mešamo dok se sve lepo ne sjedini. Podelimo na tri dela.
U prvi fil dodamo šunku koju smo iseckali na kockice i kečap. U drugi fil dodajemo narendana kuvana jaja i oceđene narendane kisele krastavčiće. U treći fil dodajemo narendan kačkavalj.
Skinemo koricu sa tost hleba i ređamo u pleh šest kriški kako bismo formirali prvu koru. Preko tost hleba stavimo prvi fil.
Zatim poređamo tost hleb i formiramo drugu koru. Preko stavimo drugi fil.
Pređamo tost hleb i formiramo treću koru. Preko stavimo treći fil. Slanu tortu dekorišemo peršunom i narendanim žumancetom.
Ostavimo par sati u frižideru da se slana torta dobro ohladi, a potom je isecite na kocke i poslužite.
(Kurir Stil)