SOČNI KOLAČ OD KAJSIJA: Kad već jedete slatko neka to bude domaći i najkvalitetniji kolač od sočnog voća
Novosti online
14. 08. 2023. u 19:00
Najbolji i najmekši klač je onaj koji se pravi sa kajsijama i mekanim biskvitom koji se topi u ustima
Sezona kajsija je upravo počela, a mnogi smatraju da su one izuzetno zdrave voćkice, stoga ih iskoristite kao glavni sastav za uksni kolač:
Potrebno za biskvit:
- 3 jaja
- 3 kašike šećera
- 5 kašika brašna
- 1 kašika mlevene plazme
- 50 ml. ulja
- 200 ml kiselog mleka
- 1 prašk za pecivo
I još je potrebno:
- 800 gr. zrelih kajsija
I još:
- 2 pudinga od slatke pavlake
- 50 gr maslaca
- 4 kašike šećera
- 500 ml. mleka
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno sa praškom za pecivo, mlevenu plazmu, ulje, kiselo mleko i sve dobro izmešati.
Pleh 24 cm obložiti pek papirom. Sipati pola testa u pleh i rasporediti. Peći na 200 stepeni oko 10 min samo malo da zapeče.
Puding skuvati u mleku, dodati šećer. U vruć pudung ubaciti kocke maslaca i izjednačiti. Prohladiti malo, pa rasporediti pola kajsija.
Preko kajsija sipati drugu polovinu pudinga, pa ostatak testa. U testo rasporediti ostatak kajsija. Peći na 200 stepeni oko 50-55 min.
Pogledajte više