STARI RECEPT ZA TORTU IZ ŠERPE: Brzo i jednostavno

Novosti online 09. 08. 2023. u 16:57

NEMA filovanja, samo se zaliva iz kutlače. Brzo i lako do čokoladne torte.

Foto Jutjub/Printskrin

KORA

  • 2 jaja
  • 10 kašika šećera
  • 10 kašika vode
  • 12 kašika brašna
  • 1 kašika kakao praha
  • pola praška za pecivo

Peku se dve ovakve kore, koje se prerežu kako bi se dobile ukupno 4 kore.

FIL

  • 1l mleka
  • 200g šećera
  • 200g čokolade za kuvanje
  • 250g maslaca ili margarina
  • 250g mlevenih oraha

GLAZURA

  • 120g mlečne čokolade
  • 80ml mleka za šlag

Za detaljan način pripreme pogledajte video.

(Jednostavna kuhinja)

Pogledajte više