DOMAĆI SLADOLED OD BOROVNICE: Ovaj recept morate da isprobate!

Novosti onlajn

02. 08. 2023. u 18:15

NIKAKVA posebna nauka niti sprave nisu potrebne da bi napravili letnju poslasticu koju svi obožavaju. Potrebno vam je vrlo malo vremena, dobra volja i omiljeno voće.

Foto Pixabay free images

Prednosti pripreme sladoleda u kućnoj režiji su te da možete kreirati ukuse po svojoj želji i ono što je najvažnije, umesto šećera možete koristiti prirodne zaslađivače poput meda.

Naša preporuka je sladoled sa trenutno aktuelnim voćem. Umesto borovnica možete koristiti maline, jagode, kupine.

Sastojci:

250 g borovnica
250 ml kisele pavlake
250 ml slatke pavlake
150 g šećera
limunov sok

Priprema:

Oprane borovnice pospite šećerom i ostavite malo da odstoje, kako bi pustile sok. Ulupajte slatku pavlaku i odložite u frižider.

U blenderu ili štapnim mikserom usitnite borovnice u kašastu smesu, pa preručiti u dublju posodu. Potom, dodajte limunov sok i kiselu pavlaku i sve izmešajte u jednoličnu masu, savetuje Gracija.rs. 

Foto Pixabay free images

Na kraju, dodajte umućenu slatku pavlaku, vodeći računa da masa bude kompaktna. Sipajte u željenu posudu, kalup, i odložite u zamrzivač. Za nekoliko sati, uživanje može da počne.

Ako pored ovih voćnih volite i klasične mlečne i čokoladne ukuse, isprobajte receprt za najbolji domaći sladoled koji smo već delili sa vama!

BONUS VIDEO:

RECEPT ZA BEZGLUTENSKE POGAČICE: Ne morate da odustajete od omiljenog peciva

Pogledajte više