NAPRAVITE SOČNI TART OD BRESKVE: Recept kojem ćete se obavezno vratiti ponovo
VRELI letnji dani su idealni za uživanje u sočnim i slatkim breskvama.
Pored toga što je ova voćka, naročito ako je dobro rashlađena, idealna za letnje osveženje, breskve zbog svoje slatkoće i sočnosti možemo upotrebiti i u velikom broju poslastica - kolča, torti, ali i sladoleda.
Ovoga puta donosimo vam recept za neodoljiv tart od breskve. Jedan od onih recepata kojem ćete se sigurno, kada ga jednom probate, ponovo vratiti.
Tart od breskve - sastojci:
- 300 grama brašna
- 200 grama šećera
- prašak za pecivo
- vanilin šećer
- 150 grama putera
- 200 ml kisele pavlake
- kompot od breskve ili sveže voće
Tart od breskve - priprema:
Kora: Pomešajte brašno, 100 g šećera i kašičicu praška za pecivo, pa dodajte otopljeni puter. Sjedinite, odvojite jednu malu lopticu testa i ostavite sa strane, a od većeg dela formirajte koru u kalupu za tart i ostavite da se hladi u frižideru.
Fil: 200 ml kisele pavlake izmešajte sa 100 g šećera i dve kašičice vanilin šećera. Dodajte konzervu kompota od breskve (oko 250 g oceđene mase), dobro sjedinite i rasporedite preko kore. Razvijte lopticu testa koju ste odvojili i napravite od nje trakice, pa rasporedite preko fila, kako biste dobili "šuplju" koru odozgo. Pecite 25-30 minuta.
Kako bi kolač delovao još lepše pre pečenja površinu kolača možete prekriti tanko narezanim komadićima breskve, baš kao na slici!
BONUS VIDEO:
RECEPT ZA BEZGLUTENSKE POGAČICE: Ne morate da odustajete od omiljenog peciva