NAPRAVITE SOČNI TART OD BRESKVE: Recept kojem ćete se obavezno vratiti ponovo

Novosti onlajn

01. 08. 2023. u 20:50

VRELI letnji dani su idealni za uživanje u sočnim i slatkim breskvama.

Foto Pxiel free images

Pored toga što je ova voćka, naročito ako je dobro rashlađena, idealna za letnje osveženje, breskve zbog svoje slatkoće i sočnosti možemo upotrebiti i u velikom broju poslastica - kolča, torti, ali i sladoleda. 

Privatna arhiva

Pune su ih pijace u letnjim mesecima

Ovoga puta donosimo vam recept za neodoljiv tart od breskve. Jedan od onih recepata kojem ćete se sigurno, kada ga jednom probate, ponovo vratiti. 

Tart od breskve - sastojci: 

- 300 grama brašna

- 200 grama šećera

- prašak za pecivo

- vanilin šećer

- 150 grama putera

- 200 ml kisele pavlake

- kompot od breskve ili sveže voće

Tart od breskve - priprema:

Kora: Pomešajte brašno, 100 g šećera i kašičicu praška za pecivo, pa dodajte otopljeni puter. Sjedinite, odvojite jednu malu lopticu testa i ostavite sa strane, a od većeg dela formirajte koru u kalupu za tart i ostavite da se hladi u frižideru.

Fil: 200 ml kisele pavlake izmešajte sa 100 g šećera i dve kašičice vanilin šećera. Dodajte konzervu kompota od breskve (oko 250 g oceđene mase), dobro sjedinite i rasporedite preko kore. Razvijte lopticu testa koju ste odvojili i napravite od nje trakice, pa rasporedite preko fila, kako biste dobili "šuplju" koru odozgo. Pecite 25-30 minuta.

Foto Piels free images

Kako bi kolač delovao još lepše pre pečenja površinu kolača možete prekriti tanko narezanim komadićima breskve, baš kao na slici!

BONUS VIDEO:

RECEPT ZA BEZGLUTENSKE POGAČICE: Ne morate da odustajete od omiljenog peciva

Pogledajte više