NAJBOLJI RECEPT ZA DOMAĆI SLADOLED: Kada ga probate, shvatićete - Original kao iz poslastičarnice

Novosti onlajn

31. 07. 2023. u 09:23

OVA svilenkasta, sočna i veoma klasična krema može se koristiti kao osnova za bilo koji ukus sladoleda koji možete zamisliti. Jednostavno - ovo je najbolji recept za domaći sladoled.

Foto Pixabay free images

Posebne proporcije mleka i pavlake i žumanca daće vam gust, ali ne i lepljiv sladoled koji deluje poput onog u najboljim poslastičarnicama, ali ipak nema težinu. Ukoliko želite malo laganiju teksturu, koristite više mleka i manje pavlake, piše "Njujork tajms". Takođe možete smanjiti količinu žumanaca, ali nemojte ići ispod tri.

Na kraju pripreme sladoled začinite kako god želite. Možete dodati neko voće za voćnu varijantu, kafu, vanilu, mlečnu ili crnu čokoladu, pistać... mogućnosti su nepregledne, igrajte se sa ukusima. 

Sastojci: 

- dve šolje slatke pavlake

- šolja mleka 

- dve trećine šolje šećera

- prstohvat soli

- 6 žumanaca

Priprema - prvi korak: 

U malom loncu dinstajte pavlaku, mleko, šećer i so dok se šećer potpuno ne rastvori, oko 5 minuta. Skinite lonac sa vatre. U posebnoj posudi umutiti žumanca. Neprekidno muteći polako umutite oko trećine vrele pavlake u žumanca. Dobijenu smesu ulijte u ostatak pavlake koji je preostao u šerpici. Vratite lonac na srednje nisku vatru i lagano kuvajte dok smesa ne bude dovoljno gusta da prekrije poleđinu kašike i ne spada.

Foto Pixabay free images

Drugi korak: 

Procedite dobijenu smesu kroz sitno sito u činiju. Ohladite smesu na sobnu temperaturu. Pokrijte i ohladite najmanje četiri sata ili ostavite da odstoji preko noći. Dobijenu smesu pomešajte sa ukusima koje želite i rasporedite različite ukuse u posebnim činijama pre zamrzavanja. Do serviranja držite u zamrzivaču. 

BONUS VIDEO:

RECEPT ZA BEZGLUTENSKE POGAČICE: Ne morate da odustajete od omiljenog peciva

Pogledajte više