SLATKO, KREMASTO I UKUSNO: Sutlijaš na turski način (RECEPT)

Kristina Ljubisavljević 18. 06. 2023. u 22:01

I LjUBITELjI tradicionalnog sutlijaša tvrde da je turski sutlijaš odličan

Foto: Profimedia

Ovaj jednostavan dezert obožavaju sve generacije - od najmlađih zbog slatkoće, pa sve do onih najstarijih, koje ukus pirinča i mleka vraća u detinjstvo.

Ovoga puta predlažemo da odstupite od tradicionalnog recepta i probate kako se u Turskoj pravi sutlijaš.

Sastojci:

  • 1 šolja pirinča
  • 3 šolje vode
  • 500 ml mleka
  • 6 kašika šećera
  • 1 kesica vanilinog šećera
  • 1 kesica pudinga od vanile
  • 1 šaka oraha

Priprema:

Pirinač ispirati od skroba dok voda ne postane providno čista, pa ga skuvati na laganoj vari.

Dodajti mleko i još malo kuvati. Puding prah pomešati sa vanilinim šećerom i običnim šećerom u malo mleka, pa preliti u pretkodno kuvan pirinač u mleku.

Mešati sve na laganoj vatri dok se ne zgusne. Gotovu poslastisu sipajti u činijice koje su predhodno nakvašene vodom. Dekorisati sa orasima, i kposlužiti hladno.

Pogledajte više