MAFIN PUN BOROVNICA: Brza poslastica

Andrijana Nešić 15. 01. 2023. u 19:51

U jednoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i šećer, a u drugoj umutite posebno belanca, pa dodajte žumanca, jogurt i maslac.

Foto: Shutterstock

Lagano sve umutite sa prethodnom smesom, pa ulijte u kalup za mafine. Stavite oko pet borovnica u svaki kolačić i pritisnite da malo potonu u testo. Pecite mafine u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 25 minuta.

Napravite krem, umutite puter, dodajte šećer u prahu, mleko i jestivu boju. Ukrasite ovim prelivom pečene mafine. Možete da stavite i očišćenu borovnicu na šlag. 

Potrebno je:

  • 300 g brašna
  • 8 g praška za pecivo
  • 250 g šećera
  • 3 jajeta
  • 1,5 dl jogurta
  • 120 g maslaca
  • borovnice

Za krem:  

  • 250 g putera
  • 500 g šećera u prahu
  • 2 kašičice mleka
  • jestiva ljubičasta boja
Pogledajte više