MAFIN PUN BOROVNICA: Brza poslastica
Andrijana Nešić
15. 01. 2023. u 19:51
U jednoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i šećer, a u drugoj umutite posebno belanca, pa dodajte žumanca, jogurt i maslac.
Lagano sve umutite sa prethodnom smesom, pa ulijte u kalup za mafine. Stavite oko pet borovnica u svaki kolačić i pritisnite da malo potonu u testo. Pecite mafine u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 25 minuta.
Napravite krem, umutite puter, dodajte šećer u prahu, mleko i jestivu boju. Ukrasite ovim prelivom pečene mafine. Možete da stavite i očišćenu borovnicu na šlag.
Potrebno je:
- 300 g brašna
- 8 g praška za pecivo
- 250 g šećera
- 3 jajeta
- 1,5 dl jogurta
- 120 g maslaca
- borovnice
Za krem:
- 250 g putera
- 500 g šećera u prahu
- 2 kašičice mleka
- jestiva ljubičasta boja
Pogledajte više