SAVRŠENI MAFINI SA ČOKOLADOM I VIŠNJAMA: U našoj kući se prave svaka četiri dana

Novosti online 26. 01. 2023. u 14:28

Belanca umutite u čvrst sneg. Posebno mikserom umutite žumanca i šećer, u to stavite vanilin šećer i cimet, a zatim jogurt i ulje.

Foto: Profimeda

Dodajte brašno i prašak za pecivo i sve umutite, pa u dobijenu smesu kašikom dodajte umućena belanca i pažljivo sjedinite. U kalupe za mafine, koje ste prethodno premazali uljem ili puterom, sipajte testo do vrha, u svaki kalup ubacite 5-6 višanja i pospite čokoladnim mrvicama ili čokoladom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180-200 stepeni, oko pola sata. Kada se mafini malo ohlade, pospite šećer u prahu i poslužite.

Potrebno je:

  • 3 jajeta
  • 120 g belog šećera
  • 60 g žutog šećera
  • 160 g belog brašna
  • 100 ml jogurta
  • 100 ml ulja
  • kašičica vanilin
  • šećera
  • kašičica cimeta
  • puna kašičica praška za pecivo
  • 200 g višanja
  • čokolada ili čokoladne mrvice
  • šećer u prahu za posipanje
Pogledajte više