VOĆNA ČOKOLADNA ČAROLIJA: Ako volite višnje, ovo je najbrža i najlakša torta koju ćete obožavati
Andrijana Nešić
13. 01. 2023. u 12:19
Umutite puter, šećer i vanilin šećer, pa ubacite jedno po jedno jaje i lagano mutite.
Jogurt i brašno sa praškom za pecivo i makom dodajte u pripremljenu smesu, kratko mutite, testo sipajte u pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta. Umutite šlag sa vodom i stavite u frižider da se ohladi.
Za to vreme, očistite višnje, izvadite koštice, pa kada se šlag dobro stegne, rasporedite ga preko kore i poređajte višnje. Istopite čokoladu sa malo margarina i filujte tortu. Ukrasite je po želji, najbolje kombinacijom crvenog (smrznutog) voća.
Potrebno je:
- 500 g višanja
- 200 g putera
- 200 g šećera
- kesica vanilin šećera
- 4 jajeta
- 300 g brašna
- prašak za pecivo
- 50 g mlevenog maka
- 200 ml mleka
- šolja jogurta
- 200 g čokolade za kuvanje
- 100 g šlaga
Pogledajte više