VOĆNA ČOKOLADNA ČAROLIJA: Ako volite višnje, ovo je najbrža i najlakša torta koju ćete obožavati

Andrijana Nešić 13. 01. 2023. u 12:19

Umutite puter, šećer i vanilin šećer, pa ubacite jedno po jedno jaje i lagano mutite.

Foto: Profimedia

Jogurt i brašno sa praškom za pecivo i makom dodajte u pripremljenu smesu, kratko mutite, testo sipajte u pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta. Umutite šlag sa vodom i stavite u frižider da se ohladi.

Za to vreme, očistite višnje, izvadite koštice, pa kada se šlag dobro stegne, rasporedite ga preko kore i poređajte višnje. Istopite čokoladu sa malo margarina i filujte tortu. Ukrasite je po želji, najbolje kombinacijom crvenog (smrznutog) voća.

Potrebno je:

  • 500 g višanja
  • 200 g putera
  • 200 g šećera
  • kesica vanilin šećera
  • 4 jajeta
  • 300 g brašna
  • prašak za pecivo
  • 50 g mlevenog maka
  • 200 ml mleka
  • šolja jogurta
  • 200 g čokolade za kuvanje
  • 100 g šlaga
Pogledajte više