ČORBA OD KUKURUZA: Pravo jelo za zimske dane

Jovana Vasić 14. 02. 2025. u 11:00

Bogato čorbasto jelo za kompletan ručak, jelo koje okrepljuje.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1,2 l pilećeg bujona
  • 500 g smrznutog kukuruza
  • 3 šargarepe
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 stabljike celera
  • 2 kašičice kurkume

Priprema:

U šerpi zagrejte pileću supu do ključanja, dodajte 500 g kukuruza, kurkumu, iseckan crni luk, malo soli i bibera. Kuvajte 30 minuta na umerenoj temperaturi i potom izmiksajte da dobijete kremastu smesu. Ponovo zagrejte supu, dodajte preostali kukuruz, šargarepu seckanu na kockice i celer, kuvajte još 10- 15 minuta, dok šargarepa ne omekša i poslužite.

(trpeza)

Pogledajte više