ČORBA OD KUKURUZA: Pravo jelo za zimske dane
Jovana Vasić
14. 02. 2025. u 11:00
Bogato čorbasto jelo za kompletan ručak, jelo koje okrepljuje.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 1,2 l pilećeg bujona
- 500 g smrznutog kukuruza
- 3 šargarepe
- 2 glavice crnog luka
- 2 stabljike celera
- 2 kašičice kurkume
Priprema:
U šerpi zagrejte pileću supu do ključanja, dodajte 500 g kukuruza, kurkumu, iseckan crni luk, malo soli i bibera. Kuvajte 30 minuta na umerenoj temperaturi i potom izmiksajte da dobijete kremastu smesu. Ponovo zagrejte supu, dodajte preostali kukuruz, šargarepu seckanu na kockice i celer, kuvajte još 10- 15 minuta, dok šargarepa ne omekša i poslužite.
(trpeza)
Pogledajte više