ČORBA OD KARFIOLA SA KISELOM PAVLAKOM: Nežnog ukusa, a priprema jednostavna i brza

Daliborka Lazarević 01. 02. 2025. u 12:33

ČORBA od karfiola prijaće tokom hladnih dana, po želji dodajte i malo kisele pavlake umućene sa jajetom.

ČORBA OD KARFIOLA SA KISELOM PAVLAKOM: Nežnog ukusa, a priprema jednostavna i brza

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 manja glavica karfiola
  • 1 glavica crnog luka
  • 1,5 šargarepa
  • 1 pileća kocka za supu
  • 3 l tople vode
  • 1 kisela pavlaka
  • 1 jaje
  • 3 kašike ulja
  • 1 veći krompir
  • so i začini po ukusu

Recept za čorbu od karfiola:

Kako biste napravili ovu čorbu, prvo ispržite sitno iseckan luk. Šargarepu iseckanu na kolutove dodajte luku, kao i karfiol istrgan na cvetove. Prelijte toplom vodom, a nakon toga ubacite krompir iseckan na kockice.

Čorbi dodajte kocku za supu. U posebnoj činiji izmešajte kiselu pavlaku sa jajetom. Nakon što se čorba skuva, lagano dodajte pavlaku koju ste umutili sa jajetom. Začinite i zasolite po želji.

(stvarukusa.mondo)

Pogledajte više