OKREPLJUJE I DUŠU I TELO: Zdrava čorba od povrća i žalfije
Jovana Vasić
25. 01. 2025. u 11:00
Malo drugačija čorba koja miriše na zdravo. Možete je praviti s piletinom, a sasvim je dobra i u varijanti s povrćem.
Sastojci:
- 1 šolja graška
- 1 šolja boranije
- 1 šolja šargarepe
- 1 šolja tikvice
- 1/2 šolja celera
- 1 krompir isečen na kockice
- 1/4 šolja pasulja (iz konzerve)
- 1/4 crnog luka
- 1 kašićica sušene crvene paprike
- 3 sitno isečena čena belog luka
- 4 kašike maslinovog ulja
- 5 kašika sitno sečene sveže žalfije (kadulje)
- 3 listova svežeg bosiljka
- 1 l bujona od povrća (kocka)
- so, biber
Priprema:
Prodinstati žalfiju veoma lako na maslinovom ulju, tek nekoliko minuta i skloniti je sa strane. U istoj posudi prodinstati beli luk dok ne omekša. Dodati (ako želite belo meso) luk, grašak, šargarepu, boraniju, tikvice, krompir, pasulj, celer. Dinstati na tihoj vatri 5-10 minuta dok povrće malo ne omekša. Dodati supu od kocke ili vodu i kuvati 15 minuta.
Dodati so, biber. Vratiti žalfiju na kraju, dodati bosiljak.
(trpeza)
Pogledajte više