RECEPT ZA SALATU OD KISELOG KUPUSA: Dva sastojka joj daju poseban ukus
Jovana Vasić
11. 01. 2025. u 13:00
Salata od kiselog kupusa se lako pravi, a odlično se slaže uz mnoga jela. Beli luk i lovor daju ovoj salati poseban ukus.
Sastojci:
- srednja glava kiselog kupusa
- 10 zrna crnog bibera
- par listova lovora
- 2 glavice belog luka
- oko 150 ml ulja
Priprema:
Glavicu kiselog kupusa isecite na rezance i isperite ukoliko je kupus previše slan. Stavite u dublju šerpu, nalijte vodom da ogrezne, stavite biber i lovorov list, pa ostavite da se kuva desetak minuta na umerenoj vatri.
Kada kupus omekša, procedite ga i ostavite sa strane da se ohladi. Beli luk sitno iseckajte, dodajte u kupus i ulje, pa sve dobro izmešajte.
Gotovu salatu držite u frižideru do služenja.
(informer)
Pogledajte više