RECEPT ZA SALATU OD KISELOG KUPUSA: Dva sastojka joj daju poseban ukus

Jovana Vasić 11. 01. 2025. u 13:00

Salata od kiselog kupusa se lako pravi, a odlično se slaže uz mnoga jela. Beli luk i lovor daju ovoj salati poseban ukus.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • srednja glava kiselog kupusa
  • 10 zrna crnog bibera
  • par listova lovora
  • 2 glavice belog luka
  • oko 150 ml ulja

Priprema:

Glavicu kiselog kupusa isecite na rezance i isperite ukoliko je kupus previše slan. Stavite u dublju šerpu, nalijte vodom da ogrezne, stavite biber i lovorov list, pa ostavite da se kuva desetak minuta na umerenoj vatri.

Kada kupus omekša, procedite ga i ostavite sa strane da se ohladi. Beli luk sitno iseckajte, dodajte u kupus i ulje, pa sve dobro izmešajte.

Gotovu salatu držite u frižideru do služenja.

(informer)

Pogledajte više