RECEPT ZA RUSKU SALATU SA GOVEDINOM: Nezaobilazna na prazničnoj trpezi
Ovo je najlakši recept za čuvenu rusku salatu, a najbolje od svega je što nema puno seckanja i pečenja ili kuvanja puno povrća. Mi vam danas predlažemo da isprobate ovu sa govedinom.
Sastojci:
- 200 g govedine
- 2 krompira
- 7 jaja
- 4-5 kiselih krastavaca
- 100 g graška
- majonez
Priprema:
Meso (govedinu) skuvajte, a kada se ohladi sitno ga iseckajte. Krompir dobro operite i sa sve ljuskom ga umotajte u alu foliju, pa pecite u rerni na 200°C. Gotovo krompir ostavite da se ohladi, pa skinite ljusku i iseckajte. Jaja skuvajte i takođe iseckajte, kao i kiseli krastavac.
U posudi pomešajte isečeno meso, jaja, krompir i kiseli krastavac, pa dodajte skuvani grašak (može i iz konzerve). Posolite i pobiberite, a onda dodajte i majonez, pa sve lepo promešajte. Ako želite u salatu dodajte šargarepu, ali mnogo je ukusnija bez nje.
Pronađite 2 okrugla oblika različite veličine, pa veći stavite na tacnu i sipajte rusku salatu. Poravnajte, pa preko stavite manji kalup i sipajte ostatak ruske salate. Skinite obruč i salata je spremana. Možete je dodatno ukrasiti seckanim peršunom.
(stvarukusa)