RECEPT ZA RUSKU SALATU SA GOVEDINOM: Nezaobilazna na prazničnoj trpezi

Jovana Vasić 01. 01. 2025. u 13:00

Ovo je najlakši recept za čuvenu rusku salatu, a najbolje od svega je što nema puno seckanja i pečenja ili kuvanja puno povrća. Mi vam danas predlažemo da isprobate ovu sa govedinom.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 200 g govedine 
  • 2 krompira 
  • 7 jaja 
  • 4-5 kiselih krastavaca 
  • 100 g graška 
  • majonez

Priprema:

Meso (govedinu) skuvajte, a kada se ohladi sitno ga iseckajte. Krompir dobro operite i sa sve ljuskom ga umotajte u alu foliju, pa pecite u rerni na 200°C. Gotovo krompir ostavite da se ohladi, pa skinite ljusku i iseckajte. Jaja skuvajte i takođe iseckajte, kao i kiseli krastavac.

U posudi pomešajte isečeno meso, jaja, krompir i kiseli krastavac, pa dodajte skuvani grašak (može i iz konzerve). Posolite i pobiberite, a onda dodajte i majonez, pa sve lepo promešajte. Ako želite u salatu dodajte šargarepu, ali mnogo je ukusnija bez nje.

Pronađite 2 okrugla oblika različite veličine, pa veći stavite na tacnu i sipajte rusku salatu. Poravnajte, pa preko stavite manji kalup i sipajte ostatak ruske salate. Skinite obruč i salata je spremana. Možete je dodatno ukrasiti seckanim peršunom.

(stvarukusa)

Pogledajte više