PRAZNIČNI DETOKS, IDEALAN ZA RASTEREĆENJE PROBAVE: Salata sa piletinom, povrćem i crvenom pomorandžom

Jovana Vasić 03. 01. 2025. u 12:00

Prošla je Nova godina kad smo se prejeli i zato vam dajemo recept za laganu salatu, koja će vam prijati posle mnogo jela.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 pileća prsa
  • 1/2 šargarepe
  • 1 činija matovilca
  • 1 ljubičasti luk
  • 1/2 krastavca
  • 1 crvena pomorandža
  • 50 g fete

Za preliv:

  • 1 šolja pavlake
  • 1/2 šoljice maslinovog ulja
  • 2 kašike aćeta balzamika
  • 3 kašike limunovog soka
  • 1 šoljica vode
  • 1 prstohvat mlevene crvene paprike
  • so, biber

Priprema:

Pileća prsa isecite i ispecite na gril tiganju. Dodajte šargarepu isečenu na trakice, kratko propržite sa obe strane i izvadite. Na tanjir gde želite da servirate salatu na dno stavite očišćen i opran matovilac, zatim oljuštenu i isečenu crvenu pomorandžu, ljubičasti luk isečen na kolutiće i na kraju piletinu i šargarepu s roštilja. Sastojke za preliv pomešajte i njime obogatite salatu. Odozgo pospite mrvljenu rikotu.

(trpeza)

Pogledajte više