PRAZNIČNI DETOKS, IDEALAN ZA RASTEREĆENJE PROBAVE: Salata sa piletinom, povrćem i crvenom pomorandžom
Jovana Vasić
03. 01. 2025. u 12:00
Prošla je Nova godina kad smo se prejeli i zato vam dajemo recept za laganu salatu, koja će vam prijati posle mnogo jela.
Sastojci:
- 1 pileća prsa
- 1/2 šargarepe
- 1 činija matovilca
- 1 ljubičasti luk
- 1/2 krastavca
- 1 crvena pomorandža
- 50 g fete
Za preliv:
- 1 šolja pavlake
- 1/2 šoljice maslinovog ulja
- 2 kašike aćeta balzamika
- 3 kašike limunovog soka
- 1 šoljica vode
- 1 prstohvat mlevene crvene paprike
- so, biber
Priprema:
Pileća prsa isecite i ispecite na gril tiganju. Dodajte šargarepu isečenu na trakice, kratko propržite sa obe strane i izvadite. Na tanjir gde želite da servirate salatu na dno stavite očišćen i opran matovilac, zatim oljuštenu i isečenu crvenu pomorandžu, ljubičasti luk isečen na kolutiće i na kraju piletinu i šargarepu s roštilja. Sastojke za preliv pomešajte i njime obogatite salatu. Odozgo pospite mrvljenu rikotu.
(trpeza)
Pogledajte više