ĆUREĆA SALATA: Napravite obrok kome nema mane

Jovana Vasić 28. 12. 2024. u 07:00

Ćureća salata može se poslužiti hladna ili na sobnoj temperaturi. Bilo da je poslužite između parčića kisele vekne ili je stavite preko rukole, ova ćureća salata je brz i jednostavan obrok za naredni dan.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1/4 šolje oraha
  • 1/4 šolje majoneza
  • 1/4 šolje običnog jogurta sa punim mlekom
  • 1 kašika senfa
  • 1 kašika jabukovog sirćeta
  • 1 1/2 kašičica svetlog braon šećera
  • 1/2 kašičice krupne soli
  • 1/4 kašičice crnog bibera
  • par kapi ljutog sosa (po želji)
  • 2 šolje iseckane ili rendane kuvane ćuretine
  • 1/4 šolje suvih brusnica
  • 1/4 šolje sitno iseckanog peršuna
  • 1 stabljika celera, iseckana
  • 1/2 čvrste jabuke, očišćene i iseckane na kockice
  • 1/2 male crvene glavice luka, iseckane
  • salata, hleb ili krekeri, za serviranje

Priprema:

Zagrejte rernu na 163°S. Rasporedite orahe na pleh i pržite ih dok ne postanu mirisni i lagano zlatni, oko 7 do 9 minuta. Ostavite da se ohlade, a zatim ih grubo iseckajte.

U velikoj posudi, pomešajte majonez, jogurt, dijon senf, sirće, braon šećer, so, biber i ljuti sos, ako ga koristite. Dodajte ćuretinu, suve brusnice, peršun, celer, jabuku, crveni luk i orahe. Dobro promešajte da se svi sastojci sjedine. Ćureća salata može se poslužiti hladna ili na sobnoj temperaturi.

(trpeza)

Pogledajte više