ĆUREĆA SALATA: Napravite obrok kome nema mane
Jovana Vasić
28. 12. 2024. u 07:00
Ćureća salata može se poslužiti hladna ili na sobnoj temperaturi. Bilo da je poslužite između parčića kisele vekne ili je stavite preko rukole, ova ćureća salata je brz i jednostavan obrok za naredni dan.
Sastojci:
- 1/4 šolje oraha
- 1/4 šolje majoneza
- 1/4 šolje običnog jogurta sa punim mlekom
- 1 kašika senfa
- 1 kašika jabukovog sirćeta
- 1 1/2 kašičica svetlog braon šećera
- 1/2 kašičice krupne soli
- 1/4 kašičice crnog bibera
- par kapi ljutog sosa (po želji)
- 2 šolje iseckane ili rendane kuvane ćuretine
- 1/4 šolje suvih brusnica
- 1/4 šolje sitno iseckanog peršuna
- 1 stabljika celera, iseckana
- 1/2 čvrste jabuke, očišćene i iseckane na kockice
- 1/2 male crvene glavice luka, iseckane
- salata, hleb ili krekeri, za serviranje
Priprema:
Zagrejte rernu na 163°S. Rasporedite orahe na pleh i pržite ih dok ne postanu mirisni i lagano zlatni, oko 7 do 9 minuta. Ostavite da se ohlade, a zatim ih grubo iseckajte.
U velikoj posudi, pomešajte majonez, jogurt, dijon senf, sirće, braon šećer, so, biber i ljuti sos, ako ga koristite. Dodajte ćuretinu, suve brusnice, peršun, celer, jabuku, crveni luk i orahe. Dobro promešajte da se svi sastojci sjedine. Ćureća salata može se poslužiti hladna ili na sobnoj temperaturi.
(trpeza)
Pogledajte više