STVORENA ZA PRAZNIČNU TRPEZU: Bela čorba, klasik koji ne prolazi
Jovana Vasić
30. 12. 2024. u 13:00
Jednostavna domaća čorba je uvek dobar izbor!
Sastojci:
- pileće mleveno meso 500 g
- luk 2 glavice
- šargarepa 2
- ulje 2 kašike
- jaja 4
- pirinač 2 kašike
- brašno 2 kašike
- pavlaka 3 kašike
- so 2 kašičice
- biber 1/2 kašičice
Priprema:
Očistite, operite i narendajte šargarepu i crni luk. U šerpu stavite narendano povrće, oko 2,5 litre vode, ulje, so i stavite da se kuva. Posebno napravite smesu za kuglice od mesa. U dublju posudu stavite mleveno meso, dva jajeta, pirinač, brašno, so, biber, pa sve dobro promešajte da se smesa izjednači. Kad se šargarepa i luk skuvaju, dodajte malo vode ako je ukuvala, pa pravite od mesa male kuglice i ubacite ih u šerpu sa povrćem. Nastavite da kuvate supu na tihoj vatri kako se kuglice ne bi raspale. Kad su mesne kuglice kuvane, umutite dva jajeta sa pavlakom i dodajte u supu, pa pažljivo promešajte da se kuglice na raspadnu. Kuvajte čorbu još par minuta, dodajte so i biber po ukusu i toplo poslužite.
(superrecepti)
Pogledajte više