STVORENA ZA PRAZNIČNU TRPEZU: Bela čorba, klasik koji ne prolazi

Jovana Vasić 30. 12. 2024. u 13:00

Jednostavna domaća čorba je uvek dobar izbor!

Foto Shutterstock

Sastojci:

  • pileće mleveno meso 500 g
  • luk 2 glavice
  • šargarepa 2
  • ulje 2 kašike
  • jaja 4
  • pirinač 2 kašike
  • brašno 2 kašike
  • pavlaka 3 kašike
  • so 2 kašičice
  • biber 1/2 kašičice

Priprema:

Očistite, operite i narendajte šargarepu i crni luk. U šerpu stavite narendano povrće, oko 2,5 litre vode, ulje, so i stavite da se kuva. Posebno napravite smesu za kuglice od mesa. U dublju posudu stavite mleveno meso, dva jajeta, pirinač, brašno, so, biber, pa sve dobro promešajte da se smesa izjednači. Kad se šargarepa i luk skuvaju, dodajte malo vode ako je ukuvala, pa pravite od mesa male kuglice i ubacite ih u šerpu sa povrćem. Nastavite da kuvate supu na tihoj vatri kako se kuglice ne bi raspale. Kad su mesne kuglice kuvane, umutite dva jajeta sa pavlakom i dodajte u supu, pa pažljivo promešajte da se kuglice na raspadnu. Kuvajte čorbu još par minuta, dodajte so i biber po ukusu i toplo poslužite.

(superrecepti)

Pogledajte više