PREDJELO ZA DECEMBARSKE DANE: Begova čorba, svaka kašika krepi telo i greje dušu

Jovana Vasić 22. 12. 2024. u 11:00

Begova čorba je puna povrća i mesa, nezaobilazno je predjelo svakog dobrog ručka.

Foto Shutterstock

Sastojci:

  • 1 litar vode
  • zelen (šargarepa i koren peršuna) isečeni na kocke
  • 300 grama telećeg mesa isečenog na kockice
  • 300 grama pilećeg mesa isečenog na kockice
  • 2-3 listića lovora
  • maslac
  • 1 kašika brašna
  • malo vode i mleka
  • so, biber
  • 50 ml pavlake
  • 1 jaje
  • sitno seckan peršun; limunov sok

Priprema:

 U litar vode dodati zelen (šargarepu i peršun) sve sečeno na kocke, po 300 grama telećeg i pilećeg mesa isečenog na kockice i 2-3 listića lovora. Kuvati 2-3 sata. Dodavati vodu po potrebi. U posebnoj činiji izmešajte maslac, brašno, mleko i malo vode. Kad napravite takvu zapršku sipajte je u čorbu koja vrti. Mešajte. Zatim u činiji umutite jaje i pavlaku pa i to dodajte u čorbu koja vri. Dodajte začine i svež peršun pa sklonite sa ringle. Poslužite toplo.

(still)

Pogledajte više