PREDJELO ZA DECEMBARSKE DANE: Begova čorba, svaka kašika krepi telo i greje dušu
Jovana Vasić
22. 12. 2024. u 11:00
Begova čorba je puna povrća i mesa, nezaobilazno je predjelo svakog dobrog ručka.
Sastojci:
- 1 litar vode
- zelen (šargarepa i koren peršuna) isečeni na kocke
- 300 grama telećeg mesa isečenog na kockice
- 300 grama pilećeg mesa isečenog na kockice
- 2-3 listića lovora
- maslac
- 1 kašika brašna
- malo vode i mleka
- so, biber
- 50 ml pavlake
- 1 jaje
- sitno seckan peršun; limunov sok
Priprema:
U litar vode dodati zelen (šargarepu i peršun) sve sečeno na kocke, po 300 grama telećeg i pilećeg mesa isečenog na kockice i 2-3 listića lovora. Kuvati 2-3 sata. Dodavati vodu po potrebi. U posebnoj činiji izmešajte maslac, brašno, mleko i malo vode. Kad napravite takvu zapršku sipajte je u čorbu koja vrti. Mešajte. Zatim u činiji umutite jaje i pavlaku pa i to dodajte u čorbu koja vri. Dodajte začine i svež peršun pa sklonite sa ringle. Poslužite toplo.
(still)
Pogledajte više