POSNA SALATA SA PROKELJOM: Odlična za sve vrste slavlja, možete je spremiti za Svetog Nikolu kao prilog uz ribu

Новости онлине 18. 12. 2024. u 15:00

Ovu zdravu i veoma ukusnu salatu možete servirati kao predjelo ili prilog ribi ili mesu.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 kg svežeg prokelja, isečenog i prepolovljenog
  • 60 ml maslinovog ulja
  • 1-1/2 kašičica soli
  • 1 kašičica bibera
  • 6 kašika posnog margarina
  • 160 g seckanih lešnika, tostiranih
  • 1 kašika rendane korice pomorandže
  • 120 g semena nara

Priprema:

Za ovu salatu zagrejte rernu na 200°. Stavite proklej u tepsiju za pečenje obloženu folijom za pečenje. Prelijte uljem i pospite solju i biberom pa malo promešajte. Pecite 15-20 minuta ili dok ne omekšaju, povremeno mešajući. Izvadite iz rerne. U međuvremenu, istopite margarin na srednjoj vatri. Zagrevajte 5-7 minuta ili dok ne porumeni, neprestano mešajući. Skinite sa vatre i pokapajte po prokelju. Dodajte lešnike i koricu pomorandže pa promešajte. Neposredno pre serviranja pospite semenkama nara. Uživajte!

(stvarukusa)

Pogledajte više