SUPA OD ŠARGAREPE I LUKA: Jelo na kašiku za malo para

Novosti online

17. 12. 2024. u 13:00

Ova supa se brzo sprema, a veoma je ukusna.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 3 glavice crnog luka
  • 5 šargarepa
  • 2 l pilećeg bujona
  • 2 šake rezanaca za supu
  • 1 kašičica peršunovog lišća
  • so, biber

Priprema:

Luk isecite na rebarca, a šargarepu očistite i iseckajte na tanke kolutove. Spustite ih u bujon koji vri, dodajte po potrebi soli i bibera i na tihoj vatri kuvajte 15-20 minuta, odnosno dok šargarepa ne omekša. Procedite, luk i šargarepu ispasirajte štapnim mikserom, vratite u supu, dodajte rezance i kuvajte još desetak minuta. Pre služenja pospite seckanim peršunom.

(trpeza)

Pogledajte više