SAVRŠENO PRIJA U VREME POSTA: Domaća krem supa od pečuraka

Novosti online

10. 12. 2024. u 14:42

Posne supe su pravi primer kako nešto tako jednostavno može da bude sasvim dovoljno, prijatno i ukusno.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • Pečurke 300 g
  • Crni luk 1 glavica
  • Beli luk 2 čena
  • Šargarepa 2
  • Koren peršuna 1
  • Krompir 1
  • Povrtni bujon 1 litar
  • Maslinovo ulje 2 kašike
  • So i biber po ukusu
  • Svež peršun za dekoraciju

Priprema:

Sitno iseckajte crni luk i beli luk. Šargarepu, koren peršuna i krompir oljuštite i isecite na kockice. Pečurke očistite i isecite na tanke listiće. U velikom loncu zagrejte maslinovo ulje. Dodajte crni luk i pržite dok ne postane staklast. Dodajte beli luk i pržite još minut. Dodajte šargarepu, koren peršuna i krompir u lonac. Pržite nekoliko minuta dok povrće ne počne da omekšava. Dodajte pečurke i pržite dok ne puste vodu i omekšaju. Sipajte povrtni bujon (ili vodu) u lonac. Pustite da supa provri, a zatim smanjite temperaturu i kuvajte na laganoj vatri oko 20-30 minuta, dok povrće ne bude potpuno kuvano. Posolite i pobiberite po ukusu. Ako želite, možete dodati i druge začine po želji (npr. lovorov list, timijan). Supu poslužite toplu, posutu svežim seckanim peršunom.

(superrecepti)

Pogledajte više