SAVRŠENO PRIJA U VREME POSTA: Domaća krem supa od pečuraka
Posne supe su pravi primer kako nešto tako jednostavno može da bude sasvim dovoljno, prijatno i ukusno.
Sastojci:
- Pečurke 300 g
- Crni luk 1 glavica
- Beli luk 2 čena
- Šargarepa 2
- Koren peršuna 1
- Krompir 1
- Povrtni bujon 1 litar
- Maslinovo ulje 2 kašike
- So i biber po ukusu
- Svež peršun za dekoraciju
Priprema:
Sitno iseckajte crni luk i beli luk. Šargarepu, koren peršuna i krompir oljuštite i isecite na kockice. Pečurke očistite i isecite na tanke listiće. U velikom loncu zagrejte maslinovo ulje. Dodajte crni luk i pržite dok ne postane staklast. Dodajte beli luk i pržite još minut. Dodajte šargarepu, koren peršuna i krompir u lonac. Pržite nekoliko minuta dok povrće ne počne da omekšava. Dodajte pečurke i pržite dok ne puste vodu i omekšaju. Sipajte povrtni bujon (ili vodu) u lonac. Pustite da supa provri, a zatim smanjite temperaturu i kuvajte na laganoj vatri oko 20-30 minuta, dok povrće ne bude potpuno kuvano. Posolite i pobiberite po ukusu. Ako želite, možete dodati i druge začine po želji (npr. lovorov list, timijan). Supu poslužite toplu, posutu svežim seckanim peršunom.
(superrecepti)