NAJLEPŠA PILEĆA SALATA: Savršeni prilog na prazničnoj trpezi

Новости онлине 06. 12. 2024. u 10:38

Pileća salata biće savršen prilog i dodatak prazničnoj trpezi, a sastojke možete da prilagođavate svom ukusu.

Foto Shutterstock

Sastojci:

  • 450 g kuvanog pilećeg belog mesa, isečenog na kockice
  • 470 g čeri paradajza isečenog napola
  • 240 g celera, presečenog po dužini, a zatim isečenog na kriške
  • 120 g crvenog luka, sitno seckanog
  • 240 g oraha, pečenih i grubo iseckanih

Preliv za pileću salatu:

  • 120 g majoneza
  • 120 g pavlake
  • 2 kašike limunovog soka
  • 2 kašike mirođije, sitno iseckane
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/2 kašičice crnog bibera

Priprema:

Za salatu prvo stavite orahe na suvi tiganj na slabiju vatru i tostirajte ih 3-5 minuta, često mešajući dok ne postanu zlatne boje. Zatim ih prebacite na dasku za sečenje i krupno iseckajte i ostavite da se ohlade. U velikoj posudi za mešanje pomešajte piletinu isečenu na kockice, čeri paradajz, narezan celer, seckani luk i ohlađene orahe.

U posudu dodajte sve sastojke za dresing i promešajte da se sjedine. Dodajte sav preliv u salatu i mešajte dok salata ne bude ravnomerno obložena dresingom. Pokrijte i stavite u frižider dok ne budete servirali.

(stvarukusa)

Pogledajte više