ČORBA OD KARFIOLA SA KISELOM PAVLAKOM: Priprema se jednostavno, a prijaće tokom hladnih dana
28. 11. 2024. u 09:00
Možda niste ljubitelj karfiola, ali ova čorba bi mogla da promeni vaše mišljenje.
Sastojci:
- 1 manja glavica karfiola
- 1 glavica crnog luka
- 1,5 šargarepa
- 1 pileća kocka za supu
- 3 l tople vode
- 1 kisela pavlaka
- 1 jaje
- 3 kašike ulja
- 1 veći krompir
- so i začini po ukusu
Priprema:
Kako biste napravili ovu čorbu, prvo ispržite sitno iseckan luk. Šargarepu iseckanu na kolutove dodajte luku, kao i karfiol istrgan na cvetove. Prelijte toplom vodom, a nakon toga ubacite krompir iseckan na kockice.
Čorbi dodajte kocku za supu. U posebnoj činiji izmešajte kiselu pavlaku sa jajetom. Nakon što se čorba skuva, lagano dodajte pavlaku koju ste umutili sa jajetom. Začinite i zasolite po želji.
(stvar ukusa/mondo)
Pogledajte više