ČORBA OD KARFIOLA SA KISELOM PAVLAKOM: Priprema se jednostavno, a prijaće tokom hladnih dana

Novosti online

28. 11. 2024. u 09:00

Možda niste ljubitelj karfiola, ali ova čorba bi mogla da promeni vaše mišljenje.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 manja glavica karfiola
  • 1 glavica crnog luka
  • 1,5 šargarepa
  • 1 pileća kocka za supu
  • 3 l tople vode
  • 1 kisela pavlaka
  • 1 jaje
  • 3 kašike ulja
  • 1 veći krompir
  • so i začini po ukusu

Priprema:

Kako biste napravili ovu čorbu, prvo ispržite sitno iseckan luk. Šargarepu iseckanu na kolutove dodajte luku, kao i karfiol istrgan na cvetove. Prelijte toplom vodom, a nakon toga ubacite krompir iseckan na kockice.

Čorbi dodajte kocku za supu. U posebnoj činiji izmešajte kiselu pavlaku sa jajetom. Nakon što se čorba skuva, lagano dodajte pavlaku koju ste umutili sa jajetom. Začinite i zasolite po želji.

(stvar ukusa/mondo)

Pogledajte više