BIGOŠ ČORBA: Fantastičan recept koji morate probati

Novosti online

27. 11. 2024. u 11:00

Skuvajte ukusnu čorbu od kupusa i kobasica koja će biti odličan izbor za porodični ručak.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 kg kupusa ribanca
  • 1 par suvih kobasica
  • 300 g svinjetine od buta
  • 300 g teletine
  • 3 glavice crnog luka
  • 4 čena belog luka
  • 2 ravne kašike brašna
  • 50 ml ulja
  • slatka začinska paprika
  • so
  • biber
  • list lovora
  • 5 suvih šljiva
  • 200 ml soka od paradajza
  • 1 kašičica šećera
  • 2 dl crvenog vina

Priprema:

Kobasice isecite na kolutove, a svinjetinu i teletinu na kockice, pa pospite brašnom. Luk isecite na rebarca. Na ulju prvo propržite teletinu, dodajte crni i beli luk, začinsku papriku i zalijte čašom vode. Meso malo posolite i pobiberite, pa ga propržite i dinstajte oko pola sata s malo vode. Potom dodajte svinjetinu, kobasice, list lovora, suve šljive i pečurke koje ste prethodno natopili u vodi. Promešajte i dodajte ribanac. Dinstajte oko pola sata povremeno dolivajući vodu, pa sipajte paradajz sok, dodajte kašičicu šećera i dinstajte dok meso ne omekša. Pred kraj kuvanja nalijte vino i malo vode tek toliko da ogrezne, pa kuvajte još pola sata na tihoj vatri. 

(superrecepti)

Pogledajte više