RECEPT ZA PREDJELO KOJE SVI VOLE: Mimoza salata, neizostavan prilog na slavskoj ili prazničnoj trpezi

Novosti online

20. 11. 2024. u 13:00

Mimoza salata je jedno od omiljenih predjela na srpskim slavljima i svečanostima. Slojevi rendanog povrća i šunke u kombinaciji sa pavlakom i majonezom čine zavodljivu kombinaciju ukusa koju svi vole.

Foto Shutterstock

Sastojci:

  • krompir 4 komada
  • jaja tvrdo kuvana 4 komada
  • šunka 200 g
  • kačkavalj 300 g
  • kisela pavlaka 2 x 180 g, 2 čaše
  • majonez 100 g
  • so po ukusu
  • začini po ukusu

Priprema:

Skuvati krompir u ljusci, ohladiti ga i oljuštiti. Jaja skuvati, ohladiti i oljuštiti. Napraviti preliv za salatu, mešanjem pavlake i majoneza. Posoliti ga i začiniti po ukusu. Svi sastojci se rendaju i slažu u slojevima u činiju. Dno činije premazati slojem preliva od majoneza i pavlake. Izrendati krompir, posoliti, preko njega staviti sloj preliva. Izrendati šunku i premazati prelivom u tankom sloju. Izrendati kuvano jaje, posoliti, a zatim staviti preliv. Preko se renda kačkavalj. Još jednom složiti sastojke istim redosledom. Odozgo narendati malo više kačkavalja. Uživajte u ukusu!

(superrecepti)

Pogledajte više